Blog

Split Nasilje Video

U Splitu se dogodio šokantan slučaj nasilja među mladima, a video snimka incidenta brzo se proširila društvenim mrežama. Na snimci se vidi kako grupa maloljetnica verbalno i fizički zlostavlja svoju vršnjakinju. Javnost je zgrožena ovim činom nasilja i traži odgovornost počinitelja.

  • https://dnevnik.hr/video/nasilje-u-splitu—62786444

Policija je odmah pokrenula istragu o ovom slučaju nasilja. Dvije maloljetnice, jedna osmašica i jedna srednjoškolka, uhićene su i privedene na ispitivanje. Žrtva nasilja pretrpjela je fizičke ozljede i nalazi se u teškom psihičkom stanju. Stručnjaci upozoravaju na ozbiljne posljedice vršnjačkog nasilja, kako za žrtve tako i za počinitelje.

Split Nasilje Video
Split Nasilje Video

Nažalost, ovo nije izolirani slučaj. Statistike pokazuju da je vršnjačko nasilje u porastu u Hrvatskoj. Uzroci su višestruki – od obiteljskih problema, negativnog utjecaja vršnjaka pa do izloženosti neprimjerenim sadržajima u medijima i na društvenim mrežama. Posljedice za žrtve mogu biti dugotrajne i ostaviti trag na njihovom mentalnom zdravlju i socijalnom funkcioniranju.

Prevencija vršnjačkog nasilja zahtijeva angažman cijelog društva. Roditelji imaju ključnu ulogu u odgoju djece i prepoznavanju znakova nasilja. Škole moraju imati jasne protokole za postupanje u slučaju nasilja i provoditi edukaciju o nenasilnom rješavanju sukoba. Mediji i javne osobe svojim primjerom mogu promicati kulturu tolerancije i nenasilja.

Back to top button

Blocked because of Ad Blocker

It seems that you are using some ad blocking software which is preventing the page from fully loading. Please whitelist this website or disable ad blocking software